nuffnang

28 December 2010

kadang-kadang dunia ni memang kejam


20 December 2010

Eii rasa diketepikan!~

ecehh tajuk nak drama je...
sbenarnya blog ni la rasa terabai je...
huuu...xde idea nk tulis ape...
pastu bila ade idea internet lak wat hal..

huuu *blank xde idea dah...
nanti asiah update pic2 baru ye..
k tata..

15 December 2010

Kawan Baik

Yeee entry ni berkaitan kawan baik...
suka suka...kawan baik dr umo nam tahun

hapdet gmbo sket





haha still ade gambo pakai baju sama-sama...
*hehek...malu

18 November 2010

Dia pilih klcc dowh!~

ok ok tajuk sebenarnya xdak kaitan entry ashiah ni...

saje nk api-api kan isu kapel bercium tepi pavi tu...

ok la hapdet life sekarang...baru lepas 1 hazab...
hazab terbaru next week lak..
semput mak keje sabtu ahad...
dah tua ni letih dah..
dlu muda-muda lepak2 2-3 pagi...sambung kje esok xde halll...

sekarang ni cepat letih la...
bagi cuti seminggu tidooo je baru ok kot..

sebulan sekali ok la...mai  4-5 bulan straight...besi pon boleh bengkok tau dak!

ok hari sabtu ni bakal balik kampung,...huhu...xsabarnya nk peluk ciom 2 orang tu..

huhu juga sekarang tgh mencarik gig2 sekitar kl...sila info ok kalo ade...

p/s- toksah la gatal nk berkapel2 bagai...bosan dowh...!
lelaki,kalau pompuan melayan ckp senang dapat..murah ape bagai...
bila pompuan xlayan,ckp sombong...so bolehh blah!

08 November 2010

yEh yeh berdating

yeeee minggu lepasss berdeting dgn kawan baik...
bukan syazana...sbb dia pegi meneroka gunung ledang...
nk carik puteri gunung ledang gamaknyaaa...

haha disebabkan sy ni kurang sikit hutan rimba dan mcm malas..
jadi sy xikut dia...xmuat kete kot...
haha...

jadi kebetulan lak si kawan baek lg sorg dtg ke..eeelll...
hahah sebut mesti feel..
budak ni short notice...2 hari sebelum nk dtg baru bitau..
watnya sy ade masalah ke meeting ke...hal xdpt diundang keee??
ha senyum la ko kiput-kiput situ...tak de ashiah nk layannyaaaaaaa...

eceh padahal janji dgn mak nk balik kg...
tiket xbeli kompem sold out...raya aji je la balik ye makkk??
boleh kan boleh kan??
xmo la majok smpai xmo ckp dgn anakanda mu tersayammm niiii...

ciom2 pipi sket mak kompom xmajok dahhh...kene sedas dgn senduk besi mak kompom hilang rindu..
tak gituuu???

hehe

abes si ajenooo ni datang...
haaaa puas ashiah bwk budak ni jalan...
ajeno pon ikot je sesat mana2 ashiah bawak...lantak ko la kan?
hehe tapi xsesat mana la kan?sampai je times sq,pav,lot 10,sg wang, Fahrenheit 88 tu...

balik lak singgah umah abg ajenoo...
haaaaaaaa lagi la jumpa mak,akak,family ajeno...
sembang lagi...
hehe malu ashiah...mak ajeno jamu macam-macam...

ok dah abes bebel2...tgk gmbr bawah lak ye...

hari sabtu lak jalan2 dgn kak pizah kt mines...tgk wyg..huaaaa gigih kaki ashiahhh..
kengkang rasa jln byk...tp ku gagahkan juaaaaaaaaa...
best best lama dh x tgk mines tu ha...
huuu nostalgikk bercintan2 dlu haaaaaa...
hehhe

haha muka sendri dlu letakk...hahah..ok kalo rs nk muntah leh tgk  bwh

ni adelah ajenooo 

ok dua org senyum kiput kiput

huaa saya lagi...gumuk gumukkk

ok muka mcm bolaaaaaaaaaaa...huaaaaa

ok dgn akak rumahhh...
huuuuuuuu bolatnya tudung...
dahhh tima kasih tu je nk ckp..
hahah


lastlyyyyyyyyyy.......



sila la lrt cepat sikittttttt....

tima kasehhhhhhh

28 October 2010

Target

Cubaan mengurang 10 kg bermula hari ni...

huaaaaa....dapat kah dapat kah???

tungguuuuuuuuuuuuuu~

26 October 2010

This made my day~



this made my day...
gelak2...buruk gila expression dia...
yet remind me of someone...
serupa kan?

saya nak ini...tima kasih

23 October 2010

...

saya semakin kurus...
awak tau tak??

........   

19 October 2010

Jangan kecewakan orang yang mencintai kamu....

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20.Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

* Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia- siakan orang tersebut… kamu akan menyesal melakukannya
 
-copy from facebook-

18 October 2010

Lalalala~

ok dah tak tau nak letak tajuk ape...

update hujung minggu yang lalu...

telah pergi ke opish sekijappp..dr kol 11pg smpai ompek petangggg...

kemudian...laju-laju book karoke session pada sebelah malamnya...pada pukul sepuluh...

hamek ko 3jam...

memula ingat xjadik dh gi karoke...sbbb minah itu: (read syazana) tak reply msg...jadi saya telah kol beranggapan dia telah habes kredit (woih gaji ribu riban pn pakai kedit ke? : read saya jugak pakai kredit sebab setelah di tolak campur hutang tinggal seratus je lebih kurang sebulan utk makan..haha ) pun dia tak anggap saya kol..

cehhhh..xpe...jadi sambung tgk cter ben stinson kegemaran...surf2 tenet...tetiba dapat lak kol..
 jadik pegi karoke...rushingggg....zap2 mandi2...kang xmandi pengsan lak org karoke tu nanti...cukuplah menyiksa mereka dgn suara lunak gemalai....~

mandi2...mekap2...siap2...

hoho...pegi karoke...tgh sedap karoke...mic tetibe tak berfungsi...
err err...syazana putus kan mic!

omg omg...tapi korang semua mesti xpercaya kann??
yelahhhhh asiah yg putuskan mic...hahhaha..putus okekkkk...bukan tercabut...
putus dgn tercabut benda yg berbeza...

tu namanya feeling lebey dan gigit mic..
hahah...

pastu pastu...kami gerak pulak downtown...
lepak2 makan karipap panas abg downtown..
kenapa panggil karipap panas abg downtown?

sebab mmg panas dia goreng time tu-makan-sambil-melecur-lidah
pastu yg jual semua dan tukang uli tepung adelah abang-abang...
haha semua lakiii...xde lak pompuan..

jadik lepak situ sambil2 riuh rendah bergelak ketawa..
kemudian sampai dihalau makcik gangster gerai barulahh kami beredar..

lalala...gedebushhh sampai umah terus tidoooo...
esoknya bersiar2 di alamnda edisi jimat ..
selera nk besar...nk makan shushi...tp perut pun nk mkn mekd...air nk refill...
hahah

jadi kami tapau shushi di carefour...jadik dpt tiket parking murah singgit je...
makan pulak di mek d...
whoaa kenyang smpai malm ...smpai pagi isnin...hahha...

tp byr 15 hengget je...

pastu tgk muvee charlie st cloud...
ni sbb dpt tiket free...hoho...
claim plak voucher popcorn...

jadik cuma belanja mkn tghari yg super duper kenyang...
dan byr parking singgit je...
hhaha...kemudian tgk baju...
49.90 for 2...jadi berjimat lagi...
lallalaa..

balik pd pukul 9 mlm...hoaaaaaa amik ko...
itu saje update hari minggu...
minggu depan mcm nk blik kg...tp xtau lagi cmne...

12 October 2010

apesal ha?

apesal ha??

rasaaaaaaaaa malasssssssss je...
cam xde motivationnn...
uwaaaaaaaaaaa...
cedeyyy je manjang...
isk isk

tolong tolng...perlukan motivation ni

11 October 2010

macam falat...

Aaaaaaaaaaaa tekanan aku...

Jadik mari letak gmbr diri sendiri dan kawan baik....tima kaseyyyyy
Published with Blogger-droid v1.6.2

04 October 2010

saya bosan

Saya bosan Dan mual..

Tapi saya kenyang..

Saya bosan lagi..

Apa ntah entry ni pn xtau
Published with Blogger-droid v1.6.2

Aaa..sesi kuruskan badan Di nandos...

Ei ei cmne nk kurus ntah
Published with Blogger-droid v1.6.2

27 September 2010

Update~

Update terkini..
(perasan cam sari berita penting lak...)

missing someone really bad...
ntah ganjaran tersuka orang yang salah..
well..like the wrong person may cause severe damage..

miss to hear his voice...
walaupun baru last week jumpa...
it meant nothing...

hmm...
padah tersuka orang yang salah...
haiyohhh

p/s...trying hard to not complicate things..and make myself complicate..
*sigh

25 September 2010

Moody

entry moody ,,,.....
tima kaseh...


aaa beshnyaa~

ok bagi saya berangan jap...

beshnya kalau kawen cmni...

tapi berangan jela...

boleh tengok kat bawah ye,..

video wedding Nur Nadiah SM Nasimuddin & Hamzah Alang Azman Shah

24 September 2010

Hahah rindu kawan-kawan sekolahhhhh~




Huwa.....rindu la kawan kawan sekolahhhhhhhhhh~~~...
hu hu...sekolah saya besssst...(eh tetiba macam ade orang kesah!)
eh memang best tau...bukan main-main...

situasi 1

yahya (9:51 AM):  oit oittt
yahya (9:51 AM):  salammmmmm
yahya (9:51 AM):  selamat hari raya maap zahir batin
jizanggo (9:51 AM):  sama la ko..
jizanggo (9:51 AM):  biler nak lepak raya??
jizanggo (9:51 AM):  kat ner tue?
yahya (9:52 AM):  opis la
yahya (9:52 AM):  kajang
yahya (9:52 AM):  mlm ni aku lepak dgn syazana
yahya (9:52 AM):  nk join
yahya (9:52 AM):  tp di pusat2 hiburan karoke la
yahya (9:52 AM):  ktorg bantai raya sana
yahya (9:52 AM):  hahaha
jizanggo (9:53 AM):  nakkkk....
jizanggo (9:53 AM):  tp kajang lak..
jizanggo (9:53 AM):  jauh la.
yahya (9:53 AM):  ahah
yahya (9:53 AM):  ko ktne?
yahya (9:54 AM):  aaa aku rindu la bebudak sekolah...xramai pun aku jumpa balik...korg xrindu aku ke???
jizanggo (9:55 AM):  bdo...
jizanggo (9:55 AM):  hahaha
jizanggo (9:55 AM):  ade lak tanyer camtue...
yahya (9:56 AM):  hahah
jizanggo (9:56 AM):  aku tau ko mst rindu kat ku..
jizanggo (9:56 AM):  patut ckp cam tue..
yahya (9:56 AM):  apesal lak?
jizanggo (9:56 AM):  compident.
yahya (9:56 AM):  oo ekk?
jizanggo (9:56 AM):  haha
yahya (9:56 AM):  yela yela aku rindu ko
yahya (9:56 AM):  afiq ali...alip...
yahya (9:56 AM):  syafiq
yahya (9:56 AM):  ketua kelas aku sape nama haaa?
jizanggo (9:56 AM):  tp dak2 nie pon aku susah nak jmpe skng nie...
yahya (9:56 AM):  aku lupa
jizanggo (9:57 AM):  msing2 xder mase la...
jizanggo (9:57 AM):  keje semua jauh2...
jizanggo (9:57 AM):  kalu balik raya pon...
jizanggo (9:57 AM):  kejap2 jew..
yahya (9:57 AM):  aku teirngin berborak dan ckp merepek2 sembang xtentu hala cm dulu
jizanggo (9:57 AM):  ahmad.
yahya (9:57 AM):  ahmad ehhh??
jizanggo (9:57 AM):  tau xper...
yahya (9:57 AM):  ko biar betol
jizanggo (9:57 AM):  skng nie kalu lepak haduh...
jizanggo (9:57 AM):  xfun langsung..
yahya (9:57 AM):  ni xkan la aku nk bertepuk tampar semang merepek dgn bos aku lak
yahya (9:58 AM):  skrg ni mengubat rindu aku syazana sorg je la
jizanggo (9:58 AM):  bos koperlukan ko...
jizanggo (9:58 AM):  hahhaa
yahya (9:58 AM):  ayu jauh shah alam sana
jizanggo (9:58 AM):  tepuk tampar je la bos ko tue..
yahya (9:58 AM):  pastu bini dia lak tmpar aku kan
jizanggo (9:58 AM):  ko tampar la balik bini dier...
jizanggo (9:58 AM):  hahaha
yahya (9:58 AM):  hahaha
jizanggo (9:58 AM):  ko kan kuat...
jizanggo (9:58 AM):  
yahya (9:58 AM):  bongok la
yahya (9:58 AM):  ko ktne?
jizanggo (9:59 AM):  aku kat ofis...
yahya (9:59 AM):  ahahahaha bodo aku gelak sorg2 kt opis ni
jizanggo (9:59 AM):  xde keje nie..
jizanggo (9:59 AM):  lepak tol
jizanggo (9:59 AM):  aku tau lawak aku best kan..
yahya (9:59 AM):  ade la
jizanggo (9:59 AM):  kalu bosan2 ko pimp je aku..
yahya (9:59 AM):  ptg ni dh la kne submit tender juta juta
yahya (9:59 AM):  pimp?
yahya (9:59 AM):  pimp tu ape?
jizanggo (9:59 AM):  hahha...
jizanggo (9:59 AM):  tah...
jizanggo (10:00 AM):  aku men tulis jew..
jizanggo (10:00 AM):  
yahya (10:00 AM):  hahahah
yahya (10:00 AM):  penat aku gelak...
yahya (10:00 AM):  eh penat aku cover gelak
yahya (10:00 AM):  bergegar2 perut aku
jizanggo (10:00 AM):  tue la...
jizanggo (10:00 AM):  rase lak sampai sni...
yahya (10:00 AM):  bongok la
yahya (10:01 AM):  dh dah nk wt keje
jizanggo (10:01 AM):  ko keje kat kajang lg la nie ea??
jizanggo (10:01 AM):  cam ner keje best x??
jizanggo (10:01 AM):  ok2...
jizanggo (10:01 AM):  g la...
jizanggo (10:01 AM):  layan ko pon aku leh giler gak nnt.
yahya (10:01 AM):  keje xbeshhhhhhhhhhh
yahya (10:01 AM):  5 minit chatting lg
yahya (10:01 AM):  hahah
yahya (10:01 AM):  tp ade duit
yahya (10:01 AM):  tp xbape best la
jizanggo (10:01 AM):  aku da ade keje sket da nie...
yahya (10:02 AM):  ala ko ni
yahya (10:02 AM):  ko ktne weh
jizanggo (10:02 AM):  ade duit tp xtau nak wat pe kan??
jizanggo (10:02 AM):  kalu dulu xder duit...
yahya (10:02 AM):  xde ckp pon
jizanggo (10:02 AM):  tp mcm2 nak wat kan..
jizanggo (10:02 AM):  bestnyer..
yahya (10:02 AM):  aaa
jizanggo (10:02 AM):  skng nie xder mase jew..
yahya (10:02 AM):  ko wt ape skrg?
jizanggo (10:02 AM):  aku kat kluang la...
yahya (10:02 AM):  eii penat aku ty
jizanggo (10:02 AM):  keje kat sni...
yahya (10:02 AM):  ooo
jizanggo (10:02 AM):  biase2 jew...
yahya (10:02 AM):  giles la
jizanggo (10:02 AM):  jd kuli...
yahya (10:02 AM):  keje mende?
jizanggo (10:02 AM):  blajar xnk..
jizanggo (10:02 AM):  haha
yahya (10:02 AM):  sonok a kje dekat rumah
yahya (10:03 AM):  takpe la ...anak org kaya...boleh mcm tu
jizanggo (10:03 AM):  mandai la ko..
jizanggo (10:03 AM):  hahaha...
jizanggo (10:03 AM):  kayap ade la...
jizanggo (10:04 AM):  k aku nakkuar nie..
jizanggo (10:04 AM):  ade keje sket..
yahya (10:04 AM):  ok
yahya (10:04 AM):  perbualan ini dirakam dan di publish dlm blog aku
yahya (10:04 AM):  tima kasehhh
jizanggo (10:05 AM):  rakam??hahaha...aku hensem...semua tau..
yahya (10:05 AM):  adoi laaaa
yahya (10:05 AM):  chatting bukn nmpk muka
yahya (10:05 AM):  bukn org tau ko ensem ke tak
yahya (10:05 AM):  eiii
jizanggo (10:05 AM):  hahaha...jnj diorg tertanya2 kan..
jizanggo (10:06 AM):  mst punyer..
jizanggo (10:06 AM):  hahaha...
jizanggo (10:06 AM):  paling2 pon mst tanyer ko..
yahya (10:06 AM):  ye ye,,,aku tulis budak ni ensem giler dlm blog aku
jizanggo (10:06 AM):  terima kasih...
jizanggo (10:06 AM):  hahahah
jizanggo (10:06 AM):  ko lawak la sejak2 duk jauh2 nie..
yahya (10:06 AM):  ehh aku mmg lawak laaa
yahya (10:06 AM):  hahahah dan dan mengaku
yahya (10:06 AM):  tak malu betol
jizanggo (10:07 AM):  tau....
jizanggo (10:07 AM):  budak2 yg aku kenal mana tau malu...
jizanggo (10:07 AM):  semua ske bogel..
yahya (10:07 AM):  eiiii
jizanggo (10:07 AM):  hahahaha
jizanggo (10:07 AM):  
yahya (10:07 AM):  sengal!
yahya (10:07 AM):  ko kawan dgn sape ni afiq?
yahya (10:07 AM):  insap laaaaa
yahya (10:08 AM):  ade yg lelaki tak?
yahya (10:08 AM):  hahahahha
jizanggo (10:08 AM):  ngan ko la...
jizanggo (10:08 AM):  sapee ajar aku??
yahya (10:08 AM):  dang! tunjal kepala sendiri

ok tima kasihhh...ending dia mesti lucah...tu belum masuk komen kt fesbuk lagi...
hahahha lawak aa mamat ni...tapi dia baekkk...
pastu dia suh cakap dia ensem sini...
adoilaaa...
rindunyaaaa dgn kawan kawan sekolahhhhhh!~

p/s-eh lupa cakap ni kawan sekolah dari tadika sampai sekolah menengah ehh...eh sampai sekarang la kawan..
kalau baru2 kenal ko nak melucah mau kena lempang dgn asiah


Internet Problem

Haaaaa internet yang menyakitkan hati...
tetibe kau nak wat hal ye?
lempang karang...due date  byr 5hb...xkan sekarang dah wat hal kot?
kot ye pun....tunggu la asiah gaji...
isk isk...
tekanan...later nak tweet je...

huaaaa...
skrg maseh bizi...
tapi pada esok hari akan berlibur bersama syazana n ash...
huaaaaaaaaaa....tapi kerja xsiap lagi utk esok ni...
tawakal la...pagi esok dpt siapkan...
huuuuuuuuu...
*saaaa *saaa...
(bunyik angin cam dlm komik jepun...)

pasal patah hati...nape aku merasakan semakin kronik?
tapi harini agak ok jugakla...aku xdapat nak pk sangat..
huaaaa..
tapi sekarang dah terpikir plak pada kol 4 pagi....
hm..
help~

22 September 2010

Serabut otak

Aaaaa serabut otak...
malas nk wat ape-ape...
malas nk wat keje...
malas nk tengok kerja ape kene buat..
malas nk pikir...
malas nak serabut keja ape kena buat lagi...
tima kaseh...~

eh ade folower baru...

thx polower #52

21 September 2010

Entry Sekejapan~

Entry sekejapan pukul 3 pagi..
masih ade di opis...
bizi-bizi...nanti asiah update citer raya yehhh..
ok tata~

17 September 2010

Hahaha...bende menjengkelkan di hari raya!~

Hahahahaha (sambung gelak lagi...!)
asiah tak tau lak ade orang lain rasa menyampah gilaaa dengan salam perantau kat newspaper utusan tu haaa...
hahahahha...
seriously asiah mmg suka baca...and then gelakkan diorangggg...
hahaha...

tapi tapi...(ecececeee ayat penegasannn)
yang belajar kat cairo ke mesir ke...tak gelakkan la walau selawak mana diorang punya post..

sebab ?
sebab ?

nak tau sebab?
.
.
.
.
.

manala tauuuuuu...kot kot jodoh jadik laki ke...
tak baek gelakkan bakal laki sendiri...

hahahahhahaha gelak-gelak tepuk lantai..
(mesti mak wa banggaaaa dengan penyataan wa tu....!!)

haha...seriously sometimes err err...almost all...but not all cam belagak cool gila pegi oberseaaa belajarrr!...wtf...ok ok jgn mencarut mana tau bakal laki baca blog ni~
yeeeeeeeeeeeeee asiah memang jaki diorang dapat belajar pegi obersea....tapi lantak kau laaa....
rezeki kau kannn...tapi tapiiii...perlukah kau hantar gambar bukan-bukan posing kembang lubang idong

aaa kalau nak baca lagi entry ucapan raya yang mengjengkelkan boleh tgk blog obiefriend...

15 September 2010

Aaa kejadian malang

napela asik malang ni...
uwaaaa kan jatuh td pastu igt luka je...sekali bengkak daaa...
nak sujud pon saket lutut ni ha...
gwxhsyzbbzggs
tekanan tol...
xpela byk wt doSa kot...
uwaaaa nk balik umah...
Published with Blogger-droid v1.5.9

eh bodo tol la~

eiiii hari pertama bekerja sudah wat entry maki2 kat blog eh??
uwaaaaaaaaaa sakit laaaaaaaaaaaaaaaaa...
jatuh tanpa sebab terseret kt jalan tar...sakit taukkkkk!

hjdfrbvjdbhdfbv...
huwaaaaaaaa...
sakit...
darah..darah...

tapi naseb baek org x nmpak...
nnt saya upload pic luka...
ni bongok punya jalan tar..
(sebenarnya ko yg xreti jalan bebtul2 kan kan?)

08 September 2010

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin


p/S-hopefully semua mendapat ape yang di cita-cita kan..
untuk yang merasa ditindas...dont worry...the time will come...

selamat hari raya semua~~

06 September 2010

kejadian menyedihkan~

Salam semua..

Uwaaaa asiah sedih ni...sedih sgt...tak mampu bercakap jadi zombie duduk diam-diam aje...
Tapi dalam masa sedih tu...hepi jugakla...pasal esok balik kampung...
yeayee...

tapi x rasa best and excited mcm dlu ler..(dulu tu maksudnya sebelum mlm ahad semalam)...
huaaaaaaaaaaaaaaaaa...enpon touch touch saya ilanggggggggggggggggg!!
uwaaaa...nak dekat sebulan punya gaji tu....uwaaa.
sedihnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......!
(ok boleh skip part ni sebab dia hanya berbentuk tangisan...)

sedih sedih sedih...
nangis-nangis-nangis...~
nak enpon tu balikkk...
aaa biar orang yang amik tu tercekik enponn saya..aaaaa
aaa rasakannnnnnn!
eiii paling takleh blah lama tu baru enpon tu nak off...eii ko xreti nak off phone tu kan?
uwa uwaaaa...sedih....sedih...

(dah tamau taip lg..)
sebab sedih melampau..
jadik sakit hati...

uwaaaaaaaaaaaaa
p/s- htc wildfire ok tak??

04 September 2010

my crush~

huwaaa sangat sukaa...
now he is my crush...
sayang-awak

p/s- thx polowerr #51...enCaptain yg berada diperantauannnn~

02 September 2010

Kisah saya dan duit raya~

eiii seronoklaa raya...
(belum ape-ape dah seronok!)

yela seronok sebab dapat makan sedap sedap...
hari-hari makan sedap dalam masa sebulan...
oooo heavennyaaa...free lak tu..
huaaa...

sedap sedap...sedap...
antara satu part lagik yang best ialah mendapatkan duit raya...
woowowowo...
bestnyaaaa...
syahdu betul rasa salam tangan cium sekali pastu dpt duit raya...
kira upah cium tangan la..
uwaaa....

(muka tamak....mana-mana tangan lagi kene cium nak dpt duit raya banyak2??)
materialistik btol...

pastu pastu jalan keliling kampung beraya...sape dapat duit banyak boleh menang...
bukan mesti menang tau...
boleh menang je...itu pun kalau bernasib baik xde adik-adik sedara yang lebih kecik nak jugak menang...
(sebagai kakak sedara kita kena laaa mengalah..)

seronok time tu..(time kecik-kecik la...dah besar2 ni orang hulur duit raya rasa malu dh nk amik..)

duluuu duluuu...duit 50sen pun dah cukup bersyukur dahh....
sekarang ni...takdeeee...bagi singgit pun bebudak dah wat muka pelik...

situasi 1

bebudak taman: assalamualaikommmmmmmmmmmmmmmm
kami datang nak berayaaaaaaa!

me: lompat dari tgh sedap landing tgk tv....tengok kiri kanannn..huaaaa yesssssss mak takde!!

(cecepat capai sampul duit raya)

bebudak taman:kamiiii datanggg nak berayaaaaa...!
me: eh korang datang nak beraya ehhh??

bebudak taman:ye akakkkk!!

me:akakkk tengok korang macam dah kenyang jee....korang ni datang nak beraya ke datang nak duit raya?

bebudak taman:malu-malu tersengih-sengih...perut macam dah kenyang akak...

me: aaa camni la...akak bagi korang duit raya...pastu korang terus gi attack rumah makcik sebelah ni...
dia masak sedap...pastu dia bagiii banyakkk duit raya jugak...
nanti kalau lambat2 duit raya diorang abesss...
ok takk??
tapi kene janji dgn akak la kalau akak bagi duit raya ni jangan bagitau sape2 korang xmasuk minum air tau?
boleh x??

bebudak taman: bolehhhh akakkkkkk janjiiiiiii!

yesssssssssss setellll masalahhh!!
gembira-gembira masuk rumah nak landing baikkk punya depan tv..

tetibeeeee....

sitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!

mana bebudakkk tadikkkk!! mak dengar diorang bagi salammmmm! kau buat perangaiii lagikkkk ekkk??

oopss!



Korang tau Tagged tak??

alooo berjumpa kita kembali dalam slot menambah pengetahuan am asiahhhhh~

eh jadi ni slot asiah untuk menambahkan pengetahuan asiah ke?ataupun slot yang asiah buat untuk menambahkan pengetahuan korang??

err err...(garu-garu kepala)....takpelah...
yang penting isi penting dan rumusannya adalah untuk menambahkan pengetahuannnnnn~
clear tak anak-anak murid????
hehe..

oklah berbalik pada tajuk di atas...
sape tau tagged??

tagged ni macam spesis facebook,myspace dan sebagainya..
kira social network laaa...

tapi ramai tak yang tahu pasal tagged ni??

antara ciri-ciri tagged.....

1.kita boleh main pet..beli pet yang kita suka...which is orang tu sendiri...
boleh kata besh jugak sebab contohnya macam saya suka awak...jadi saya beli awak..sebagai pet saya..

2.kita boleh main meet me..
meet me tu macam...kita tengok profile orang random..pastu kita tekan la suka ke tak..
nanti dia tau la kita suka dia...pastu dia pun like jugak...
jadikkk bila dedua like...boleh add...pastu kenal-kenal pastu happily ever after..

3.kita boleh hantar komen atau gambar2 comel secara mass...
klik je satu gambar pastu pilih kepada sapa..
pastu boleh pilih orang ramai2...
jadi kita tidak membazir tenaga nak hantar satu-satu..
payah...dan kadang kala tak membuahkan hasil..
kita carik buah ehhh kita carik hasil sekarang...

kebaikkan tagged..

1.senang nak carik kawan ikut umur...tempat...mengikut kehemseman dan ke'cun'nan..
kawan asiah dah nk cecah 5ribu rasanya..

2.boleh mendidik kita manage duit sebab berkira-kira nak beli pet dan naikkan saham sendiri..
ni berusaha beli pet kecik2 supaya dapat banyak bonus...

3.banyak tau pasal perniagaan2...skim skim dan sebagainya...skim cepat kaya...skim kumpul duit dapat kerete mewah..skim forex...skim minyak kelapa dara...

4.Boleh berpeluang untuk mendapatkan kerja sampingan...
ni asiah tak tipu sbb asiah pernah dapat interview kerja dalam tagged ni..partime caddy...erkk...mana satu bola golf pun tak tau lagi mau suruh saya kerja tu?

kerja meragukan pun pernah ditawarkan rm2500 seminggu..
tapi tu tolak tepi la...tak berminat...

keburukkan tagged

1.tempat curhat insan-insan kesepian...baru kenal tak sampai 24 jam sudah ajak kapel..
eiii ngeri......

2.insan-insan yang dah lanjut usia pun sibuk jugak nak berkenal-kenalan..
(pakcik saya kawan anak pakcik....)

3.puak-puak kulit hitam sibuk mencari mangsa dan kononnya tertarik dengan rupa paras saya yang tak seberapa tu..
adesss..

4.insan-insan yang tak berapa senonoh ajak benda tak senonoh..
(eleh kalau beraniii letak muka laaaaaaaaaa....meh asiah publish siniii...takat letak gambar justin biebier tuuu baik takpayahhhh!)

sekarang nampak biebier tu rasa nak patahkan jari dia..
hehe...jadi takboleh menaip lagi...
motipp?janganla letak gambar dia lagi..ok?

hehe...
sekian saje entry pembelajaran kita kali ini...

p/s macehhh polower #50 kita dah polo awak balik